Erasmus+ Eğitim Alma hareketliliği değerlendirmede aşağıdaki şartlara öncelik verilerek başvuran adaylara puan verilerek ve puan üstünlüğüne göre asil ve yedek katılımcılar seçilmiştir.
Eğitim anlaşmasını yüklemeyen personelin başvurusu dikkate alınmayacaktır. Eğitim anlaşmasının İngilizce olarak doldurulması ve sisteme yüklenmesi değerlendirme için ön koşuldur.
Eğitim anlaşmasından asgari 5 puan alamayanların diğer puanları dikkate alınmayacaktır.
Komisyon tarafından yapılan değerlendirmelerde hareketliliğin bilimsel açıdan uygunluğu çerçeve olarak değerlendirilmekle birlikte, uzmanlık gerektiren detaylı bir akademik/bilimsel değerlendirme yapılamamaktadır. Komisyon hareketlilik için yapılan tüm başvuruları, bir bütün olarak ele alarak, ulusal ajansın ve üniversitemizin uluslararasılaşma stratejisi, ülkemizin ve üniversitemizin uluslararası kimliğine ve gelişimine potansiyel katkısı, eğitim/ öğretim anlaşmalarının uygulanabilirliği öngörüsü gibi farklı kriterleri göz önüne alarak değerlendirmektedir.
Not: Projeyi yazan personele (en fazla 2 kişiye kadar) gerekli asgari şartları sağlaması halinde 20 puan verilecektir.
*Bir üniversiteden kaç bölüm ile anlaşma yapılırsa yapılsın 1 anlaşma puanı verilir. *Yapılan anlaşmanın ilanda belirtilen başvuru tarihlerinden önce yapılmış olması gerekmektedir.
Anlaşmanın var olan üniversite ile farklı bölümler için genişletme değil yeni olması şarttır. Anlaşmadan puan alınabilmesi için yapılan anlaşmanın daha önce puan alınan üniversiteden farklı olması şarttır. Yani her ülke için tek bir anlaşma için puan verilecektir.
Not 1: Projede öncelikli olan birimlere verilen kontenjanların ilk kez faydalanacak ve idari personel olmasına dikkat edilmiştir. İdari görevi olmayan ve proje ile ilgili olmayan akademik personelin başvuruları dikkate alınmamıştır. Ülke dağılımları üniversitemizin ve karşı kurumların eğitim verme kapasitesi düşünülerek komisyon tarafından yapılmıştır.
Not 2: Ürdün için 11 asil ve 8 yedek, Bosna Hersek için 4 asil ve 2 yedek, Kosova için 4 asil ve 4 yedek, Tunus için 2 asil ve 2 yedek, Sudan için 11 asil ve 10 yedek, Cibuti için 5 asil 3 yedek, Malezya için 1 asil seçilmiştir. Personelin öğretim anlaşmaları değerlendirilirken etik ve bilimsel kriterler dikkate alınmıştır. Personelin eğitim anlaşmaları değerlendirilirken etik ve bilimsel kriterler dikkate alınmıştır.
Not 3: Asil olarak seçilenler için belgelerini (kabul mektubu, eğitim anlaşması, dil belgesi, biriminden yönetim kurulu kararı veya görevlendirme yazısı) tamamlama için son tarih 30 Haziran 2022`dir. Belgeleri teslim edemeyenler haklarından feragat etmiş sayılacak ve yedek katılımcılara hak verilecektir.
Not 4: Değerlendirmeye itirazı olanların için itirazları 27 Mayıs 2022 Cuma günü mesai bitimine kadar Uluslararası İlişkiler Ofis Başkanlığına mail yoluyla yapılacaktır. Sözlü yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.
Not 5: Hareketliliğin gerçekleşebilmesi için komisyonca asil seçilen personelin karşı kurum tarafından da onaylanması şarttır. Eğer karşı kurum ilgili personelin eğitim/öğretim anlaşmasını yetersiz/uygunsuz bulması halinde hareketlilik için hibe verilmeyecektir.
Not 6: Seçilen asil adayların uygunluğu karşı kurumdan da teyit edilecektir. Karşı kurum seçilen personeli bölüm ya da eğitim anlaşmasından dolayı kabul etmezse yedek personele geçilecektir.
Not 7: Tüm hareketliliklerin Haziran ayı içerisinde tamamlanması planlanmaktadır. Her halükarda hareketliliklerin 31 Temmuz 2022 itibarıyla bitmiş olması şarttır. Covid-19 vb. durumdan hareketlilik gerçekleşmezse kalan hibe Ulusal Ajans`a iade edilecektir. Seçilen adaylar bu seçim sonucunu daha sonra kullanamayacaklardır.