2024 ERASMUS ÖĞRENCİ HAREKETLİLİKLERİNİN İLK TANITIMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ÇAKÜ`DE 2024 ERASMUS ÖĞRENCİ HAREKETLİLİKLERİNİN İLK TANITIMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

30 Ekim 2023 tarihinde yayınlanan 2024-25 Akademik Yılı Erasmus KA131 Öğrenim Hareketliliği İlanı ve 6 Aralık 2023 tarihinde yayınlanan 2023-24 Akademik Yılı KA171 Öğrenci Öğrenim Hareketliliği İlanı başlıklı ilanların değerlendirme sonuçları 3 Ocak 2024 tarihinde Erasmus Koordinatörlüğünün web sayfasında yayınlanmıştır.

8 Ocak 2024 tarihinde ise Erasmus Kurum Koordinatörü Dr. Şuayip TURAN başkanlığında Erasmus Ofisi personeli Öğretim Görevlisi Tayfur UYSAL ve Araştırma Görevlisi Mehmet Ali DEMİR’in de katıldığı Öğrenci Öğrenim Hareketliliğini gerçekleştirmeye hak kazanan katılımcılara yönelik üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kırmızı Salonunda oryantasyon toplantısı düzenlenmiştir.

Toplantının ilk aşamasında Erasmus Kurum Koordinatörü Dr. Şuayip TURAN tarafından öğrencilerin Ulusal Europass Merkezine üye olmaları https://europass.gov.tr ve Europass Özgeçmişlerini oluşturarak güncel tutmaları tavsiyesinde bulunulmuştur. Dr. Turan açıklamasında ``Europass Özgeçmiş (CV) bireylerin becerilerini ve yeterliliklerini görülür hale getirmesini sağlar. Bu döküman ile kişisel bilgiler, iş deneyimleri, eğitim öğretim bilgilerini ve kişisel beceriler belirli bir formatta oluşturulabilir. Üyelik sayesinde de her zaman hazır ve güncellenebilir bir CV’nin oluşumu kolay kılar`` demiştir. Ayrıca toplantıda EURODESK ağı hakkında da bilgi verilmiş olup öğrencilerin her zaman kariyerleri için yeni fırsatlar aramaları gerektiği ve İngilizcelerini geliştirmeleri gerektiği vurgulanmıştır. Erasmus+ Öğrenim hareketliliğine seçilen öğrencilere kurslara devam etme şartıyla bir dönem ÇAKÜ DilEğitimi Uygulama ve AraştırmaMerkezitarafından İngilizce kurs verileceği müjdesi de verilmiştir.

Toplantıda Erasmus Kurum Koordinatörlüğü tarafından katılımcılara yapması gereken işlemler hakkında bilgi verildi ve sorular cevaplandırıldı. Ayrıca katılımcı öğrencilere Ulusal Europass Merkezine tarafından gönderilen tanıtıcı broşürler ve hediyeler dağıtılmıştır.

Yayınlanma Tarihi: 09 Ocak 2024 Salı