2024-2025 Akademik Yılı 2023 Yılı Projesi Erasmus+ KA171 Personel Hareketliliği Başvuruları

ERASMUS+ KA171 ULUSLARARASI KREDİ HAREKETLİLİĞİ

2023-1-TR01-KA171-HED-000124509 PROJESİ

PERSONEL DERS VERME VE EĞİTİM ALMA BAŞVURU DUYURUSU

Çankırı Karatekin Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörlüğü Erasmus+ KA171 (Programla İlişkili Olmayan Üçüncü Ülkeler) Personel Hareketliliği ilanına çıkmış bulunmaktadır.

İLAN TARİHİ: 23 EYLÜL 2024

SON BAŞVURU TARİHİ: 13 EKİM 2024 (SAAT 16.59)

Başvuru ekranına https://turnaportal.ua.gov.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz.

BAŞVURU ŞARTLARI

  • Çankırı Karatekin Üniversitesi personeli (akademik veya idari) olmak,
  • Merkezi yabancı dil sınavlarından (veya 06.04.2021 tarihli ÖSYM Uluslararası Yabancı Dil Sınavlarının Eşdeğerlikleri Dokümanında belirtilen bu sınavlara eşdeğer sayılan uluslararası yabancı dil sınavlarından herhangi birinden), (Doktorasını yurtdışında yapanların veya yurtiçi yüzde yüz İngilizce programlarından mezun olanların 2000 yılı öncesi dil puanları da kabul edilecektir.)
  • Ders verme hareketliliğine başvuran personel için en az 65 yabancı dil puanına sahip olmak,
  • Eğitim alma hareketliliğine başvuran personel için en az 50 yabancı dil puanına sahip olmak.

 

 

FAALİYETLERİN TANIMLARI

Personel Hareketliliği Faaliyetleri

Personel Hareketliliği faaliyeti 2 şekilde gerçekleştirilebilmektedir:

  1. Personel Ders Verme Hareketliliği - Staff Mobility for Teaching Assignments (STA)
  2. Personel Eğitim Alma Hareketliliği - Staff Mobility for Staff Training (STT)

 

Personel Ders Verme Hareketliliği

Personel ders verme hareketliliği Türkiye’de ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda ders vermekle yükümlü olan bir personelin, Programla İlişkili Olmayan Üçüncü Ülkedeki bir yükseköğretim kurumunda veya Programla İlişkili Olmayan Üçüncü Ülkedeki bir yükseköğretim kurumunda ders vermekle yükümlü olan bir personelin Türkiye’de ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda öğrencilere ders vermesine ve ders vermeye ilişkin olarak karşı kurumla ortaklaşa akademik/eğitsel faaliyetler gerçekleştirmesine imkân sağlayan faaliyet alanıdır. İlave olarak, Programla İlişkili Olmayan Üçüncü bir ülkedeki yükseköğretim kurumunun Programla İlişkili Ülkedeki işletmelerden ve Programla İlişkili Ülkedeki yükseköğretim kurumunun Programla İlişkili Olmayan Üçüncü bir ülkedeki işletmelerden ders vermek üzere personel davet etmesi mümkündür.

Erasmus Ders Verme Hareketliliği Hedefleri:

  • Hareketlilik programına katılamayan öğrencilere farklı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarının akademik personelinin bilgi ve deneyiminden faydalanma imkânı vermek,
  • Pedagojik yöntemler konusunda uzmanlık ve deneyim değişimini teşvik etmek,
  • Yükseköğretim kurumlarına sundukları derslerin çeşit ve içeriğini genişletme ve zenginleştirme konusunda destek olmak.

 

 

Personel Ders Verme Hareketliliği için Asgarî ve Azamî Süreler

Personel ders verme hareketliliği için faaliyet süresi, seyahat hariç en az ardışık 5 gün (hafta sonu tatilleri ardışıklığı bozmaz) ve en fazla 2 ay olarak belirlenmiştir. Bununla birlikte, faaliyetin geçerli bir faaliyet olarak değerlendirilebilmesi için en az 8 ders saati ders verilmesi zorunludur. Faaliyetin 1 haftadan uzun gerçekleştiği durumlarda, verilmesi gereken zorunlu ders saatinin süre ile orantılı olarak artması gerekmektedir. (örneğin, 1 hafta sürecek bir faaliyette 8 saat ders verilmesi zorunlu olduğundan, 2 hafta sürecek bir faaliyette en az 16 saat ders verilmesi gerekmektedir). Ders verme ve eğitim alma faaliyetinin bir arada gerçekleştirildiği durumlarda, asgari ders verme süresi bir hafta ya da kısa süreli faaliyetler için 4 saattir. İşletmelerden ders vermek üzere davet edilen personel için faaliyet süresi en az 5 gündür ve asgari ders verme saati koşulu bulunmamaktadır. Personel ders verme hareketliliğinde, katılım sertifikasında katılımcının mücbir sebep[1] dışında 5 günden az süre ile faaliyet gerçekleştirdiği ve/veya vermesi gerekenden daha az saat ders verdiğinin görüldüğü durumlarda, faaliyet geçersiz kabul edilir ve katılımcıya herhangi bir hibe ödemesi yapılmaz. Mücbir sebebin belgelendirilebilmesi şartıyla, asgari sürenin tamamlanamadığı faaliyetler kabul edilir; kalınan süre karşılığı hibe verilir ve seyahat masrafları mesafe hesaplayıcıya bağlı kalınarak ödenir. Bir olay ya da durum, mücbir sebep sayılmadan önce Merkez ile iletişime geçilmelidir.

Personel ders verme faaliyeti gün tabanlı bir faaliyettir ve sadece ders verme faaliyeti ile ilgili faaliyet gerçekleştirilen günler (ve üniversitenin kararına bağlı olarak, seyahat günleri için) için hibe ödemesi yapılır. Bu nedenle Personel Ders Verme Hareketliliği Anlaşmasında (Staff Mobility For Teaching - Mobility Agreement) ders verme programının gün bazında belirtilmesi gerekmektedir.

 

Erasmus Eğitim Alma Hareketliliği Kapsamı:

Personel Eğitim Alma Hareketliliği

Personel eğitim alma hareketliliği Türkiye’de ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda istihdam edilmiş herhangi bir personelin, Programla İlişkili Olmayan Üçüncü Ülkelerin birinde bir yükseköğretim kurumunda eğitim almasına veya Programla İlişkili Olmayan Üçüncü Ülkedeki bir yükseköğretim kurumunda istihdam edilmiş personelin Türkiye’de bir yükseköğretim kurumunda ya da işletmede eğitim almasına imkân sağlayan faaliyet alanıdır. Bu faaliyet kapsamında kişinin mevcut işi ile ilgili konularda sahip olduğu becerileri geliştirmek üzere çeşitli eğitimler (işbaşı eğitimleri, gözlem süreçleri gibi) alması mümkündür. Konferans katılımları personel eğitim alma faaliyeti kapsamında uygun faaliyet olarak değerlendirilmemektedir. Personel eğitim alma hareketliliği kapsamında, Türkiye’de yerleşik ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda istihdam edilmiş personelin, eğitim almak üzere Programla İlişkili Olmayan Üçüncü ülkede bir işletmeye gidebilmesi mümkün değildir.

Erasmus Eğitim Alma Hareketliliği Hedefleri:

  • Hareketlilik programına katılamayan öğrencilere farklı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarının akademik personelinin bilgi ve deneyiminden faydalanma imkânı vermek,
  • Pedagojik yöntemler konusunda uzmanlık ve deneyim değişimini teşvik etmek,
  • Eğitim Alma hareketliliğinin amacı faydalanan kişilerin farklı bir kurumun deneyim/iyi uygulamalarını öğrenmelerine ve mevcut işleri için gerekli becerileri geliştirmelerine imkân vermektir. Temel faaliyetler iş başı eğitim programı, çalışma ziyaretleri, kısa görevlendirmeler vs. olabilir.

Personel Eğitim Alma Hareketliliği için Asgarî ve Azamî Süreler

Personel eğitim alma hareketliliği için faaliyet süresi seyahat hariç en az ardışık 5 gün (hafta sonu tatilleri ardışıklığı bozmaz), en fazla 2 ay olarak belirlenmiştir. Personel eğitim alma hareketliliğinde, katılım sertifikasında katılımcının mücbir sebep dışında 5 günden az süre ile faaliyet gerçekleştirdiğinin görüldüğü durumlarda, faaliyet geçersiz kabul edilir ve katılımcıya herhangi bir hibe ödemesi yapılmaz. Mücbir sebebin belgelendirilebilmesi şartıyla, asgari sürenin tamamlanamadığı faaliyetler kabul edilir; kalınan süre karşılığı hibe verilir ve seyahat masrafları mesafe hesaplayıcıya bağlı kalınarak ödenir. Bir olay ya da durum, mücbir sebep sayılmadan önce Merkez ile iletişime geçilmelidir.

Personel eğitim alma faaliyeti gün tabanlı bir faaliyettir ve sadece ders eğitim alma faaliyeti ile ilgili faaliyet gerçekleştirilen günler (ve üniversitenin kararına bağlı olarak, seyahat günleri için) için hibe ödemesi yapılır. Bu nedenle Personel Eğitim Alma Hareketliliği Anlaşmasında (Staff Mobility For Training - Mobility Agreement) eğitim alma programının gün bazında belirtilmesi gerekmektedir

Eğitim Alma faaliyetinin gerçekleştirileceği kurum ve faaliyet, kişinin istihdam edildiği mesleki alanıyla doğrudan ilişkili ve mesleki gelişimine katkıda bulunacak nitelikte olmalıdır.

Personel Hareketliliğinde Süreler

  1. Faaliyetler Avrupa Komisyonu tarafından belirlenen asgarî ve azamî sürelere uygun olarak gerçekleştirilir.
  2. Personel hareketliliği faaliyetleri, Merkez’le imzalanan sözleşmenin bitiş tarihinden sonraya sarkamaz.

Personel Hareketliliğinde Özel Durumlar

Personel hareketliliği, ders verme faaliyeti eğitim alma faaliyetiyle birleştirilerek gerçekleştirilebilir. Bu kombinasyon, bütün olarak bir ders verme faaliyeti olarak değerlendirilir Yararlanıcı Modülü’ne (BM) Ders Verme faaliyeti olarak raporlanır. Ders verme ya da eğitim alma faaliyeti aynı ülkede birden fazla ev sahibi kurum/kuruluşta gerçekleştirilebilir. Bu durum asgari faaliyet süresinin uygulandığı tek bir ders verme ya da eğitim alma faaliyeti olarak değerlendirilir. Personel hareketliliği 5-60 gün arasında süren fiziksel hareketliliğin, hareketlilik öncesi veya sonrasında sanal öğrenme ile tamamlandığı karma hareketlilik şeklinde de gerçekleştirilebilir.

NOT: Eğitim alma ve ders verme hareketliliğinde 5 iş günü esastır. Hareketliliğin 5 iş gününden önce tamamlanıp yurda dönüş yapılması durumunda hibenin tamamı personelden geri alınacaktır!

NOT: ÇAKÜ Rektörlüğü personel ders verme hareketliliği için faaliyet süresini 10 saat olarak önermektedir.

NOT: Erasmus Koordinatörlüğümüze hareketlilikten sonra e-Devlet üzerinden alınacak yurda giriş-çıkış belgesinin teslim edilmesi gerekmektedir.

NOT: Asıl olarak seçildikten sonra personelin hareketlilikten vazgeçmesi için son başvuru tarihi 30 Kasım 2024’tür. Feragat için personelin Erasmus Koordinatörlüğüne e-posta ile bilgi vermesi gerekmektedir. Belirtilen tarihten sonra yapılan feragat başvurularında personelin bir sonraki başvurusunda puanı eksiltilecektir.

NOT: Asıl olarak seçilen personelin belgelerini tamamlaması için belirtilen son tarih 30 Aralık 2024’tür. Bu tarihten sonra belgelerini tamamlayan ya da belgelerini Erasmus koordinatörlüğümüze teslim etmeyen personelin yerine yedek listedeki personel hareketliliğe hak kazanacaktır.

NOT: Hareketliliği gerçekleştiren personelin yurda dönüş sonrası, gerçekleştirdiği faaliyet hakkında birim/bölüm/fakülte/üniversite içerisinde 15-20 dakikalık bir sunum gerçekleştirmesi gerekmektedir. Ders verme hareketliliğine ve eğitim alma hareketliliğine katılan personel, dönüş sonrası faaliyetleri hakkında (ders verdiğini ya da eğitim aldığını) kanıtlayıcı fotoğraflar sunmak zorundadır.

 

2023 YILI PROJESİ ERASMUS+ KA171 PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ KONTENJAN TABLOSU

Anlaşmalı Ülke

Anlaşmalı Üniversite

Öncelikli Alanlar

Kontenjan

Hibe (Avro), (Bireysel Destek+ Seyahat)

 

Eğitim Alma

Bosna Hersek

University of Zenica 

Türk Dili ve Edebiyatı, İktisat

1

900+275

Gürcistan

Ivane Javakhishvili Tbilisi State University

İktisat, İşletme, Tarih, Psikoloji, Turizm, Hukuk

1

900+275

Moldova

Institutia Invatamint Universitateade Stat Din Comrat

Psikoloji, Yabancı Dil, İktisat, Hukuk

1

900+275

Gana

Kumasi Technical University

İnşaat Müh., Bilg. Müh., Makine Müh., Elekt. Elektronik Müh., Kimya Müh., Kimya, Bilgi ve Belge Yönetimi, Biyoloji, Fizik, İktisat, İşletme, Gıda Müh., İnşaat Teknolojisi, Bilg. Programcılığı, Makine, Mekatronik, Elektrik, Elektronik Haberleşme Teknolojisi, Kontrol ve Otomasyon, İşletme Yönetimi, İdari Personel

1

1260+820

Mauritius

University of Mauritius

İşletme, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Matematik, İstatistik, İktisat

1

1080+820

Somali

Benadir University

Bilgisayar Müh., Elekt. Elektronik Müh., İnşaat Müh., Hukuk, İslami İlimler, Hemşirelik, Ebelik, Elektrik, Kontrol ve Otomasyon, İnşaat Teknolojisi

1

1080+820

Cibuti

Universite de Djibouti

Bilgi ve Belge Yönetimi, Coğrafya, Hukuk, İktisat, İşletme, Kimya, Matematik, Tarih, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Turizm, Türk Dili ve Edebiyatı, Uluslararası İlişkiler, İdari Personel

1

1080+530

Tunus

Higher Institute of Technological Studies of Rades

Uluslararası İlişkiler Ofisi, İşletme, İnşaat Müh., Makine Müh., Bilgisayar Müh.

1

900+360

Bangladeş

Daffodil International University

Bilg. Müh., İşletme, İktisat, Yabancı Dil, Gıda Müh., Hukuk, Turizm, Elekt. Elektronik. Müh., İnşaat Müh., Bilgi ve Belge Yönetimi

1

1080+820

 

2023 YILI PROJESİ ERASMUS+ KA171 PERSONEL DERS VERME HAREKETLİLİĞİ KONTENJAN TABLOSU

Anlaşmalı Ülke

Anlaşmalı Üniversite

Öncelikli Alanlar

Kontenjan

Hibe (Avro), (Bireysel Destek+ Seyahat)

Ders Verme

ABD

Oregon State University

Orman Mühendisliği

1

1260+1500

Bosna Hersek

University of Zenica 

Türk Dili ve Edebiyatı, İktisat

1

900+275

Türkmenistan

Turkmen State Institute Of Culture

Bilgi ve Belge Yönetimi, Turizm, Sinema TV

1

1260+360

Gürcistan

Ivane Javakhishvili Tbilisi State University

İktisat, İşletme, Tarih, Psikoloji, Turizm, Hukuk

1

900+275

Moldova

Institutia Invatamint Universitateade Stat Din Comrat

Psikoloji, Yabancı Dil, İktisat, Hukuk

1

900+275

Kenya

Kenyatta University

İktisat, İşletme, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Kimya, Biyoloji, Fizik, Tarih, Psikoloji, Bilgi ve Belge Yönetimi, Felsefe, Turizm, Orman Müh., Hemşirelik, Hukuk, İslami İlimler, Sinema TV, Tekstil ve Moda Tasarımı, Resim, Seramik

1

1080+820

Mauritius

University of Mauritius

İşletme, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Matematik, İstatistik, İktisat.

1

1080+820

Cibuti

Universite de Djibouti

Bilgi ve Belge Yönetimi, Coğrafya, Hukuk, İktisat, İşletme, Kimya, Matematik, Tarih, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Turizm, Türk Dili ve Edebiyatı, Uluslararası İlişkiler

1

1080+530

Tunus

Higher Institute of Technological Studies of Rades

İşletme, İnşaat Müh., Makine Müh., Bilgisayar Müh.

2

900+360

Nepal

Kathmandu University

Müzik, İnşaat Müh., Bilg. Müh., Elekt. Elektronik. Müh., Makine Müh., İktisat, İşletme, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Matematik, Fizik, İstatistik, Kimya Müh.

1

900+820

Bangladeş

Daffodil International University

Bilg. Müh., İşletme, İktisat, Yabancı Dil, Gıda Müh., Hukuk, Turizm, Elekt. Elektronik. Müh., İnşaat Müh., Bilgi ve Belge Yön.

1

1080+820

 

BAŞVURU

Erasmus personel hareketliliği faaliyeti kapsamında alınacak tüm başvurular https://turnaportal.ua.gov.tr/ adresinden e-Devlet şifresi ile yapılacaktır.

NOT: Personel tarafından Öğretim Anlaşmasının (Teaching Agreement) ve Eğitim Anlaşmasının (Training Agreement) eksiksiz ve İngilizce doldurulması  gerekmektedir. Doldurulmamış ya da eksik doldurulmuş (Teaching Agreement) ve (Training Agrement) anlaşmasının olması durumunda başvuru sahibinden 25 (yirmi beş) puan düşülecektir.

NOT: 2024-2025 döneminde Erasmus+ KA171 hareketlilik projesinden ikinci bir ilana çıkılması durumunda, 2024-2025 döneminde Erasmus+ KA171 hareketlilik projesinden faydalanmış personelden başvuru yapması halinde 25 (yirmi beş) puan düşülecektir.

NOT: Erasmus Koordinatörlüğümüzün başvuru aşamasında sisteme müdahale etmesi mümkün değildir! Herhangi bir hata olması durumunda koordinatörlüğümüze e-posta ya da telefon yoluyla ulaşınız. Ulusal Ajans’a sistemsel hatalar koordinatörlüğümüz tarafından bildirilecektir.

NOT: Koordinatörlüğümüzün başkası adına başvuru ya da belge yükleme yapması yasaktır!

 

 

UYARI

Personel Eğitim Alma ve Ders Verme Hareketliliğine aynı anda başvuru yapılması durumunda personelin tercih edeceği bir başvurusundan 25 (yirmi beş) puan düşülecektir!

Ders verme hareketliliği faaliyetinden faydalanmak isteyen akademik personelin taslak Öğretim Anlaşması’’ (Teaching Agreement) https://erasmus.karatekin.edu.tr/tr/ders-verme-hareketliligi-20761-sayfasi.karatekin ile başvuru yapması gerekmektedir. Öğretim Anlaşması (Teaching Agreement) (Başvuruda taslak program sunulacaktır)

Eğitim Alma hareketliliği faaliyetinden faydalanmak isteyen akademik personelin taslak “Eğitim Anlaşması’’ (Training Agreement) https://erasmus.karatekin.edu.tr/tr/egitim-alma-hareketliligi-20762-sayfasi.karatekin ile başvuru yapması gerekmektedir. Eğitim Anlaşması (Training Agreement)  (Başvuruda taslak program sunulacaktır)

Kabul/Davet Mektubu hareketlilik tarihi netleştikten sonra gidecek olan grup tarafından toplu alınacaktır.  Personelin ilk başvuru aşamasında kabul almasına gerek yoktur.

Not: Sıralama öncelikli alanlara göre bölüm içinde başvuru sahiplerinin puan üstünlüklerine göre olacaktır.

 

DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ

Değerlendirme Ölçütleri T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığının (Türkiye Ulusal Ajansı) yayınlamış olduğu Erasmus+ Yükseköğretim Kurumları için El Kitabı, Çankırı Karatekin Üniversitesi Erasmus Programı Yönergesi çerçevesinde Erasmus Komisyonu tarafından aşağıdaki şekilde belirlenmiştir.

2024-2025 Öğretim Yılı 2023 Yılı Projesi Erasmus+ KA171 Ders Verme Hareketliliği için Değerlendirme Ölçütleri

Erasmus ders verme hareketliliğinden faydalanmak üzere yapılan tüm başvurular ön değerlendirmeye tabi tutulacaktır (Yukarıda belirtilen şartlar geçerlidir).

Komisyon tarafından yapılan değerlendirmelerde hareketliliğin bilimsel açıdan uygunluğu çerçeve olarak değerlendirilmekle birlikte, uzmanlık gerektiren detaylı bir akademik/bilimsel değerlendirme yapılamamaktadır. Komisyon, hareketlilik için yapılan tüm başvuruları, bir bütün olarak ele alarak, Ulusal Ajans’ın ve üniversitemizin uluslararasılaşma stratejisi, ülkemizin ve üniversitemizin uluslararası kimliğine ve gelişimine potansiyel katkısı, eğitim/öğretim anlaşmalarının uygulanabilirliği öngörüsü gibi farklı kriterleri göz önüne alarak değerlendirmektedir.

Erasmus+ Ders Verme Hareketliliği değerlendirme aşamasında aşağıdaki kriterlere öncelik verilecektir. Başvuran adaylara puan verilecek ve aynı birimdeki başvuruların puan üstünlüğüne göre asil ve yedek katılımcılar seçilecektir.

 

Ölçüt

Puan

Yabancı Dil Puanı

%20[2]

2018 yılı ve sonrası ilk defa Erasmus+ KA171 Personel Hareketliliğinden yararlanacak olmak

+25[3]

2018 yılı ve sonrası Erasmus+ KA171 (KA107) Personel Hareketliliğinden 1 DEFA yararlanmış olmak

+10

2018 yılı ve sonrası Erasmus+ KA171 (KA107) Personel Hareketliliğinden 2 DEFA yararlanmış olmak

+5

2018 yılı ve sonrası Erasmus+ KA171 (KA107) Personel Hareketliliğinden 3 DEFA yararlanmış olmak

+0

2018 yılı ve sonrası Erasmus+ KA171 (KA107) Personel Hareketliliğinden 4 DEFA VE FAZLASI yararlanmış olmak

-10

2023-2024 Öğretim yılında ilana çıkılan Erasmus+ KA171 Personel Hareketliliğinden faydalanan personel olmak

-25

Öğretim Anlaşmasının sisteme eksiksiz ve İngilizce olarak yüklenmesi (Personelin başvuru aşamasında eğitim anlaşmasını eksik ya da hiç yüklememesi durumunda personelden 25 puan düşürülecektir)

0

Öncelikli Alandan başvuru yapmış olmak

+15[4]

ÇAKÜ’deki hizmet yılı (En fazla 10 puan alınabilir)

+10[5]

Erasmus’a katkı (Birim Erasmus Koordinatörü ve/veya 2018 yılı sonrası AB Dışı Erasmus programı için anlaşma yapmış olmak) (En fazla 10 puan alınabilir)

5[6]+5[7]

2023-2024 Öğretim yılı ve sonrasında Erasmus+ kapsamında üniversitemize gelen öğrencilere ders vermek (Erasmus+ kapsamında üniversitemize gelen öğrencilere ders verdiğine dair yönetim kurulu kararının ibraz edilmesi zorunludur)

+15[8]

Engelli personeli olmak (Belgelendirilmesi zorunludur)

+5

Gazi personel, şehit ve gazi eş ve çocuğu olmak (Sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı katılımcılar için) (Belgelendirilmesi zorunludur)

+5[9]

Kendileri veya 1.derece yakınları AFAD’dan afetzede yardımı alanlar

+3[10]

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı tarafından hazırlanan 2021-2025 Ulusal Yapay Zekâ Stratejisi kapsamında Yapay Zekâ ile ilgili faaliyetler gerçekleştirmiş olmak

+3[11]

Vatandaşı olunan ülkede hareketliliğe katılmak

-10

2018 yılı ve sonrası gittiği aynı üniversiteye başvuru yapmak

-20

 

2024-2025 Öğretim Yılı 2023 Yılı Projesi Erasmus+ KA171 Eğitim Alma Hareketliliği için Değerlendirme Ölçütleri

Erasmus eğitim alma hareketliliğinden faydalanmak üzere yapılan tüm başvurular ön değerlendirmeye tabi tutulacaktır (Yukarıda belirtilen şartlar geçerlidir).

Komisyon tarafından yapılan değerlendirmelerde hareketliliğin bilimsel açıdan uygunluğu çerçeve olarak değerlendirilmekle birlikte, uzmanlık gerektiren detaylı bir akademik/bilimsel değerlendirme yapılamamaktadır. Komisyon, hareketlilik için yapılan tüm başvuruları, bir bütün olarak ele alarak, Ulusal Ajans’ın ve üniversitemizin uluslararasılaşma stratejisi, ülkemizin ve üniversitemizin uluslararası kimliğine ve gelişimine potansiyel katkısı, eğitim/öğretim anlaşmalarının uygulanabilirliği öngörüsü gibi farklı kriterleri göz önüne alarak değerlendirmektedir.

Erasmus+ Eğitim Alma Hareketliliği değerlendirme aşamasında aşağıdaki şartlara öncelik verilerek başvuran adaylara puan verilecek ve aynı birimdeki başvuruların puan üstünlüğüne göre asil ve yedek katılımcılar seçilecektir.

 

Ölçüt

Puan

Yabancı Dil Puanı

%20[12]

2018 yılı ve sonrası ilk defa Erasmus+ KA171 Personel Hareketliliğinden yararlanacak olmak

+25[13]

2018 yılı ve sonrası Erasmus+ KA171 (KA107) Personel Hareketliliğinden 1 DEFA yararlanmış olmak

+10

2018 yılı ve sonrası Erasmus+ KA171 (KA107) Personel Hareketliliğinden 2 DEFA yararlanmış olmak

+5

2018 yılı ve sonrası Erasmus+ KA171 (KA107) Personel Hareketliliğinden 3 DEFA yararlanmış olmak

+0

2018 yılı ve sonrası Erasmus+ KA171 (KA107) Personel Hareketliliğinden 4 DEFA VE FAZLASI yararlanmış olmak

-10

2023-2024 Öğretim Yılında İlana Çıkılan Erasmus+ KA171 Personel Hareketliliğinden faydalanan personel olmak

-25

Eğitim Anlaşmasının sisteme eksiksiz ve İngilizce olarak yüklenmesi (Personelin başvuru aşamasında eğitim anlaşmasını eksik ya da hiç yüklememesi durumunda personelden 25 puan düşürülecektir)

0

Öncelikli Alandan başvuru yapmış olmak

+15[14]

ÇAKÜ’deki hizmet yılı (En fazla 10 puan alınabilir)

+10[15]

Erasmus’a katkı (Birim Erasmus Koordinatörü ve/veya AB Dışı Erasmus programı için 2018 yılı sonrası anlaşma yapmış olmak) (En fazla 10 puan alınabilir)

5[16]+5[17]

Ders yükü olmayan Öğretim Görevlisi veya Araştırma Görevlisi pozisyonunda çalışıyor olmak

+15[18]

İdari personel pozisyonunda çalışıyor olmak

+15[19]

Ders yükü olan veya ders veren akademik personel kadrosunda çalışıyor olmak

-10

Engelli personeli olmak (Belgelendirilmesi zorunludur)

+5

Gazi personel, şehit ve gazi eş ve çocuğu olmak (Sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı katılımcılar için) (Belgelendirilmesi zorunludur)

+5[20]

Kendileri veya 1.derece yakınları AFAD’dan afetzede yardımı alanlar

+3[21]

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı tarafından hazırlanan 2021-2025 Ulusal Yapay Zekâ Stratejisi kapsamında Yapay Zekâ ile ilgili faaliyetler gerçekleştirmiş olmak

+3[22]

Eğitim Alma faaliyetinde Dijital becerilerin geliştirilmesine yönelik faaliyetlerde bulunmak

+3

Vatandaşı olunan ülkede hareketliliğe katılmak

-10

2018 yılı ve sonrası gittiği aynı üniversiteye başvuru yapmak

-20

 

 

HİBE

Gönderen Ülke

Kabul Eden Ülke

Günlük Hibe (Avro)

Türkiye

1-12.Bölgelerde Yer Alan Programla İlişkili Olmayan Üçüncü Ülkeler

180

 

 

SEYAHAT GİDERİ

Seyahat Mesafesi

Standart Seyahat Hibe Tutarı (Avro)

Yeşil Seyahat Hibe Tutarı[23] (Avro)

10 ila 99 km arasında

23

-

100 ila 499 km arasında

180

210

500 ila 1999 km arasında

275

320

2000 ila 2999 km arasında

360

410

3000 ila 3999 km arasında

530

610

4000 ila 7999 km arasında

820

-

8000 km veya daha fazla

1500

-

 

Faaliyetten faydalanan personelin hibesi 2 taksitte ödenir. Önce personelin gitmesi öngörülen ülke ve süreye göre hesap edilen toplam hibesinin birinci taksiti (yaklaşık %80) yararlanıcının Avro hesabına yatırılır. İkinci taksit (yaklaşık %20) ise faaliyet dönemi sonunda, personel gerekli belgeleri teslim ettikten sonra Avro hesabına yatırılır. 

Personel hareketliliğinden faydalanan personele verilen günlük/haftalık hibe, kalacak yer, yeme içme masrafları, iletişim giderleri, şehir içi seyahat giderleri ev sigorta masrafları gibi giderleri kapsar. Söz konusu giderler için ayrıca bir ödeme yapılmaz.

Herhangi bir faaliyet içermeyen ya da gerçekleştirilen faaliyetin türüne uygun faaliyet yapıldığı belgelenemeyen günler için hibe ödemesi yapılmaz. Hafta sonu/resmî tatil günlerinde faaliyet yapılması halinde bu durum eğitim programı ya da katılım sertifikası ile destekleniyorsa ilgili gün/günler için hibe ödemesi yapılabilmektedir. Bu süre herkes için azami 5 gündür.

Faaliyetten faydalanan personele ödenebilecek en yüksek günlük/haftalık hibe miktarı personelin iş programında karşı kurumla ortaklaşa akademik/eğitsel faaliyet yapıldığı görünen günler ile seyahat gerçekleştirdiği günlerin toplamı için hesaplanan tutardır. Karşı kurumla ortaklaşa gerçekleştirilen eğitsel faaliyetin taraflarca imzalanmış eğitim programı ya da katılım sertifikası ile belgelendirilmiş olması gerekmektedir. Ayrıca seyahat günlerinin belgelendirilmiş olması gerekmektedir.  

 

GÖREVLENDİRME

Başvurunuz Komisyon tarafından onaylandıktan sonra görevlendirme işlemlerinize başlayabilirsiniz. Bunun için Fakültenizin Dekanlığına ya da Yüksekokul Müdürlüğünüze dilekçe vermeniz gerekmektedir. Görevlendirme olurunuz çıktıktan sonra, Koordinatörlüğümüze gelerek Erasmus Hareketlilik Faaliyeti Hibe Sözleşmenizi imzalamanız ve hibe ödemenizin yapılabilmesi için bu belgenin aslının Koordinatörlüğümüze ulaştırmanız gerekmektedir. Ödemenizin aksamaması için birimler arası evrak teslim süresini bizzat takip etmenizi ve elden teslim ederek süreci hızlandırmanızı öneririz.

SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ

  1. Öğrenci ve personel hareketliliği başvuruları değerlendirmeleri, ilanlar sona erdikten sonra 10 (on) iş günü içerisinde açıklanır. Öğrenci ve personel sonuçlarına itirazlar; sonuçlar açıklandıktan 3 (üç) iş günü içerisinde yapılmalıdır.
  2. Personel itirazları e-posta ile Erasmus Kurum Koordinatörlüğüne değil, https://cakumer.karatekin.edu.tr/ üzerinden Genel Sekreterlik makamına yazılı olarak yapılır. Genel Sekreterlik makamı itiraz dilekçesini Çankırı Karatekin Üniversitesi Erasmus+ Komisyonuna iletir. Çankırı Karatekin Üniversitesi Erasmus+ Komisyonu, itirazları 10 (on) iş günü içerisinde değerlendirir ve nihai sonuçlar Erasmus Kurum Koordinatörlüğünün web sayfasında açıklanır. Kesin liste açıklanıncaya kadar kazanılmış hak gibi bir durum söz konusu değildir.

ÖNEMLİ TARİHLER

TARİH

İÇERİK

23 EYLÜL 2024

Başvuru çağrısının web sayfasında yayınlanması ve resmi yazı ile programdan yararlanabilecek personele duyurulması

 

23 EYLÜL - 13 EKİM 2024

Online başvurular:  https://turnaportal.ua.gov.tr/   (Başvurular, 16.59’da bitecektir.)

28 EKİM 2024

Başvuru yapan personelin değerlendirilerek asıl ve yedek listesinin oluşturulması

 

28 EKİM 2024

Programdan yararlanmaya hak kazanan personel listesinin web sayfasında yayınlanması

 

15 KASIM 2024

Olası itirazların değerlendirilmesi

 

15 KASIM 2024

Hak kazanan personele süreç hakkında bilgilendirme e-maillerinin atılması.

 

31 TEMMUZ 2025

Personelin Hareketlilikleri Tamamlaması

 

 

NOTLAR

 

  1. Erasmus+ Avrupa Dışı Ülkeler Hareketliliklerinde (KA171) başvuru sırasında karşı kurum ile yazışma yapılmamaktadır. Lütfen ortak kurumlardan başvuru esnasında kabul mektubu talep etmeyiniz!
  2. Üniversitemiz personeli bir ilanda eğitim alma ya da ders verme hareketliliğinden sadece birinden faydalanabilecektir. Ülkelere göre yeterli başvuru olmaması durumunda komisyon kararı doğrultusunca ders verme ve eğitim alma arasında veya personelin istemesi ile ülkeler arasında yer değişikliği yapılabilecektir. Yeterli başvuru alınırsa sonuçlar açıklandıktan sonra ülkelerde değişiklik yapılmayacaktır.
  3. Sıralama öncelikli alanlara göre bölüm içinde başvuru sahiplerinin puan üstünlüklerine göre olacaktır.
  4. Hareketliliğin gerçekleşebilmesi için komisyonca asıl seçilen personelin karşı kurum tarafından da onaylanması şarttır. Eğer karşı kurum ilgili personelin öğretim anlaşmasını yetersiz/uygunsuz bulması halinde hareketlilik için hibe verilmeyecektir.  
  5. Seçilen asıl adayların uygunluğu karşı kurumdan da teyit edilecektir. Karşı kurum seçilen personeli bölüm ya da eğitim anlaşmasından dolayı kabul etmezse yedek personele geçilecektir.
  6. Personel hareketliliğinden hibesiz olarak da faydalanmak mümkündür. Personelin hibesiz olarak faydalanabilmesi için başvuru yapması şarttır.
  7. Ders verme hareketliliği için karşı kurumda bölümün olması ve o bölüm ile anlaşmanın olması Erasmus+ programının şartıdır. Erasmus başvurularını değerlendirmede karşı kurumda ilgili bölüm olmaması durumunda başvuru sahibinin başvurusu değerlendirmeye alınmayacaktır.
  8. Ders verme hareketliliği faaliyetinde, ders verme süresinin en az 8 ders saatini içermesi gerekmektedir. ÇAKÜ Rektörlüğü personel ders verme hareketliliği için faaliyet süresini 10 saat olarak önermektedir.
  9. Ülke ve üniversite tercihi yapılırken karşı üniversitenin şartları incelenmeli, ilgili bölüm sayfası taranmalı ve ulaşım süreçleri detaylarıyla incelenmelidir. Sonuç ilanından sonra yer değişikliği talebi alınmayacaktır.
  10. Hareketlilikler 2024-2025 Akademik yılı içerisinde her iki kuruma da uygun olan zamanda gerçekleştirilecektir.
  11. Her halükârda başvurulan bölümün karşı kurumda olması şarttır. Projedeki hareketliliklerin 2025 yılı temmuz sonuna kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Karşı kurum kabul etmezse veya herhangi bir sebeple hareketlilik gerçekleşme 31 Temmuz 2025’ten sonra kazanılmış hak olarak kullanılması söz konusu olmayacaktır. İlgili yararlanıcının hibesi yönetmenlik gereği Ulusal Ajans’a iade edilecektir.
  12. Bir üniversiteden kaç bölüm ile anlaşma yapılırsa yapılsın 1 anlaşma puanı verilir. Yapılan anlaşmanın ilanda belirtilen başvuru tarihlerinden önce yapılmış olması gerekmektedir.   Anlaşmanın var olan üniversite ile farklı bölümler için genişletme değil yeni olması şarttır.   Anlaşmadan puan alınabilmesi için yapılan anlaşmanın daha önce puan alınan üniversiteden farklı olması şarttır. Yani her ülke için tek bir anlaşma için puan verilecektir.
  13. Engelli, Gazi ve şehit yakını personele +5 puan verilecektir. (Ek puan ve özel ihtiyaç desteği için https://erasmus.karatekin.edu.tr/tr/2020-ka107-projesi-degerlendirme-kriterleri-32778-duyurusu-icerigi.karatekin ve https://krtknadmn.karatekin.edu.tr/files/erasmus/ozel-ihtiyac-destegi-ek-hibe-talep-formu-personel2_2020.doc

Muharip gaziler ve bunların eş ve çocukları ile harp şehitlerinin eş ve çocuklarının yanı sıra 12/4/1991 tarih ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu’nun 21. Maddesine göre “kamu görevlilerinden yurtiçinde ve yurtdışında görevlerini ifa ederlerken veya sıfatları kalkmış olsa bile bu görevlerini yapmalarından dolayı terör eylemlerine muhatap olarak yaralanan, engelli hâle gelen, ölen veya öldürülenler”in eş ve çocukları ile 23 Temmuz 2016 tarih ve 667 sayılı KHK’nin 7. Maddesi uyarınca, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe teşebbüsü ve terör eylemi ile bu eylemin devamı niteliğindeki eylemler sebebiyle hayatını kaybedenlerin eş ve çocukları veya malul olan siviller ile bu kişilerin eş ve çocukları Erasmus+ personel hareketliliğine başvurmaları halinde önceliklendirilecektir. Engelli personel için gerekirse özel ihtiyaç ek hibe başvurusunda bulunulacaktır.

  1. Toplam puan eşitliği durumunda programdan daha önce faydalanmamış personele öncelik verilir. Bu durumda da eşitlik olması halinde sırasıyla yabancı dil puanına, Çankırı Karatekin Üniversitesi’ndeki çalışma süresi fazla olana öncelik verilir.
  2. Bazı ülkeler yeşil pasaporta dahi vize uygulaması yapabilmektedir. Vize almak katılımcının sorumluluğundadır. Dışişleri Bakanlığı’nın ilgili sayfası (https://www.mfa.gov.tr/turk-vatandaslarinin-tabi-oldugu-vize-uygulamalari.tr.mfa) gidiş tarihinden önce sürekli kontrol edilmelidir.

[1] Mücbir sebep", taraflardan herhangi birinin, sözleşmeden doğan herhangi bir yükümlülüğünü yerine getirmesine engel olan; tarafların, taşeronlarının, bağlı kuruluşlarının veya uygulamada görev alan üçüncü tarafların hata veya ihmalinden kaynaklanmayan ve gösterilen tüm özen ve dikkate rağmen kaçınılmaz olan ve önceden tahmin edilemeyen, tarafların kontrolünün dışındaki istisnai herhangi bir durum veya olay anlamına gelir. Bir hizmetin sunulmaması, ekipman veya malzemelerdeki kusurlar veya bunların zamanında hazır edilmemesi, doğrudan bir mücbir sebepten ve ayrıca işgücü anlaşmazlığı, grev veya mali sıkıntılardan kaynaklanmadığı müddetçe, mücbir sebep olarak öne sürülemez.

[2] Yabancı Dil Puanının belgelendirilmesi gerekmektedir. Yabancı dil puanı başvuru için bir ön koşuldur. Yalnızca puan beyanı yapıp ilgili sınavın belgesini yüklemeyen adayların başvurusu geçersiz sayılacaktır. 

[3] Başvuru sahibi katılım sayısının sadece birinden puan alacaktır.

 

[4] Proje yazımında yer verilen bölümlere ve ilanda belirtilen alanlardan başvuru sahiplerine +15 puan verilecektir. Projede öncelik, ilgili bölümlerin yararlanmasıdır.

[5] Çankırı Karatekin Üniversitesi’ndeki hizmet süresidir. 10 yıla kadar 1’er puan verilecektir. 10 yıl ve üstüne maksimum 10 puan verilecektir. Hizmet yılı ÇAKÜ personel sisteminden otomatik alınacaktır. 1416 sayılı kanun veya ÖYP ile üniversitemize ataması yapılan personelin hizmet yılı ataması yapıldığı tarih dikkate alınarak değerlendirilecektir.

[6] Görevde olan birim Erasmus Koordinatörlerine 5 puan verilecektir.

[7] Erasmus+ KA107/171 için 2018 sonrası dönemde anlaşma yapan personele anlaşma için 5 puan verilecektir. Daha önce bir üniversiteyi ek puan almak için kullanan personel aynı üniversiteyi bir daha ek puan almak için kullanamaz. Mutlaka yeni bir üniversite için ek puan talep etmesi gerekmektedir. Bir proje döneminde kullanılan koordinatörlük veya anlaşma puanı, aday seçilemezse bir dahaki başvuru döneminde de geçerli olup daha sonra geçerli olmayacaktır. İlan süreci içerisinde yapılan koordinatör değişiklikleri dikkate alınmayacaktır.

[8] Erasmus+ kapsamında üniversitemize gelen öğrencilere ders verdiğine dair yönetim kurulu kararını ibraz eden personele 15 puan verilecektir.

[9] Muharip gaziler ve bunların eş ve çocukları ile harp şehitlerinin eş ve çocuklarının yanı sıra 12/4/1991 tarih ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu’nun 21. Maddesine göre “kamu görevlilerinden yurtiçinde ve yurtdışında görevlerini ifa ederlerken veya sıfatları kalkmış olsa bile bu görevlerini yapmalarından dolayı terör eylemlerine muhatap olarak yaralanan, engelli hâle gelen, ölen veya öldürülenler”in eş ve çocukları ile 23 Temmuz 2016 tarih ve 667 sayılı KHK’nin 7. Maddesi uyarınca, 15/07/2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe teşebbüsü ve terör eylemi ile bu eylemin devamı niteliğindeki eylemler sebebiyle hayatını kaybedenlerin eş ve çocukları veya malul olan siviller ile bu kişilerin eş ve çocukları Erasmus personel hareketliliğine başvurmaları halinde önceliklendirilir.

[10] Daha önceki başvurularında durumunu belgelendirip puan verilen personele diğer başvurularında puan verilmeyecektir.

[11] https://cbddo.gov.tr/SharedFolderServer/Genel/File/TR-UlusalYZStratejisi2021-2025.pdf  Daha önceki başvurularda kullanılan çalışmalara puan verilmeyecektir.

[12] Yabancı Dil Puanının belgelendirilmesi gerekmektedir. Yabancı dil puanı başvuru için bir ön koşuldur. Yalnızca puan beyanı yapıp ilgili sınavın belgesini yüklemeyen adayların başvurusu geçersiz sayılacaktır. 

[13] Başvuru sahibi katılım sayısının sadece birinden puan alacaktır.

 

[14] Proje yazımında yer verilen bölümlere ve ilanda belirtilen alanlardan başvuru sahiplerine +15 puan verilecektir. Projede öncelik, ilgili bölümlerin yararlanmasıdır.

[15] Çankırı Karatekin Üniversitesi’ndeki hizmet süresidir. 10 yıla kadar 1’er puan verilecektir. 10 yıl ve üstüne maksimum 10 puan verilecektir. Hizmet yılı ÇAKÜ personel sisteminden otomatik alınacaktır. 1416 sayılı kanun veya ÖYP ile üniversitemize ataması yapılan personelin hizmet yılı ataması yapıldığı tarih dikkate alınarak değerlendirilecektir.

[16] Görevde olan birim Erasmus Koordinatörlerine 5 puan verilecektir.

[17] Erasmus+ KA107/171 için 2018 sonrası dönemde anlaşma yapan personele anlaşma için 5 puan verilecektir. Daha önce bir üniversiteyi ek puan almak için kullanan personel aynı üniversiteyi bir daha ek puan almak için kullanamaz. Mutlaka yeni bir üniversite için ek puan talep etmesi gerekmektedir. Bir proje döneminde kullanılan koordinatörlük veya anlaşma puanı, aday seçilemezse bir dahaki başvuru döneminde de geçerli olup daha sonra geçerli olmayacaktır. İlan süreci içerisinde yapılan koordinatör değişiklikleri dikkate alınmayacaktır.

[18] Ders yükü olmayan öğretim görevlileri veya araştırma görevlilerine 15 puan verilecektir. Araştırma Görevlisi Dr. veya Öğretim Görevlisi/Öğretim Görevlisi Dr. ve üzeri olup derse giren personele 15 puan verilmeyecektir.

[19] İdari personel kadrosunda görev yapan personele 15 puan verilecektir.

[20] Muharip gaziler ve bunların eş ve çocukları ile harp şehitlerinin eş ve çocuklarının yanı sıra 12/4/1991 tarih ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu’nun 21. Maddesine göre “kamu görevlilerinden yurtiçinde ve yurtdışında görevlerini ifa ederlerken veya sıfatları kalkmış olsa bile bu görevlerini yapmalarından dolayı terör eylemlerine muhatap olarak yaralanan, engelli hâle gelen, ölen veya öldürülenler”in eş ve çocukları ile 23 Temmuz 2016 tarih ve 667 sayılı KHK’nin 7. Maddesi uyarınca, 15/07/2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe teşebbüsü ve terör eylemi ile bu eylemin devamı niteliğindeki eylemler sebebiyle hayatını kaybedenlerin eş ve çocukları veya malul olan siviller ile bu kişilerin eş ve çocukları Erasmus personel hareketliliğine başvurmaları halinde önceliklendirilir.

[21] Daha önceki başvurularında durumunu belgelendirip puan verilen personele diğer başvurularında puan verilmeyecektir.

[22] https://cbddo.gov.tr/SharedFolderServer/Genel/File/TR-UlusalYZStratejisi2021-2025.pdf  Daha önceki başvurularda kullanılan çalışmalara puan verilmeyecektir.

[23]Hareketlilik gerçekleştiren öğrenci ve personelin karbon salınımını azaltmaya ve hareketliliğin çevresel ayak izine yönelik olarak yeşil seyahat gibi imkânlar teşvik edilmektedir. Yeşil seyahat, seyahatin ana kısmı için otobüs, tren veya araba paylaşımı gibi düşük emisyonlu ulaşım araçları kullanılan seyahat olarak tanımlanır. 
Yeşil Seyahat türünde seyahat tercih eden personele seyahat günleri için de 4 güne kadar bireysel destek verilir.

Yeşil seyahat desteği talep eden yararlanıcıların, görevlendirme ve hibe sözleşmesi gibi belgeleri bu hususta dikkat ederek hazırlamaları gerekmektedir. Ayrıca, faaliyet sonrasında yeşil seyahat araçlarının kullanıldığını kanıtlayıcı belgelerin sunulması zorunludur.

Hareketlilikler 2023-1-TR01-KA171-HED-000124509 projesinden hibelendirilecektir.

Yayınlanma Tarihi: 23 Eylül 2024 Pazartesi