ÇAKÜ Erasmus KA107 Projelerinde Türkiye İkincisi Oldu

2020 Erasmus+ Teklif Çağrısı döneminde, Erasmus+ KA107 Projeleri değerlendirme süreci Türkiye Ulusal Ajansı tarafından tamamlandı. Proje kapsamında Türkiye’de bulunan 207 üniversite içerisinde Çankırı Karatekin Üniversitesi ülke bazlı en çok projesi kabul edilen ve en fazla hibe alan 2. üniversite oldu.

Yükseköğretim Kurulu tarafından öncelikli olarak teşvik edilen ve bütün üniversitelerin büyük gayret sarf ettiği Erasmus+ projelerinde ÇAKÜ oldukça önemli bir başarı elde etti. Bu projeler Yükseköğretim Kurulu’nun uluslararasılaşma hedefini önemli oranda gerçekleştirdiğini gösteriyor. Hibelendirilen ülkeler arasından Arnavutluk, Kosova, Bosna Hersek, Karadağ, Ukrayna, Moldova, Kırgızistan, Tunus, Ürdün, Filistin, Fas, Cezayir, Bangladeş, Nepal, Sri Lanka, Sudan, Gana, Cibuti ve Kamerun olmak üzere 19 ülke için hibe almaya hak kazandı. 2020-2021 Akademik Yılında yüzlerce öğrenci, akademisyen ve idari personel bu hareketlilikten yararlanacak. Hareketlilik hem ÇAKÜ’de eğitim almayı düşünen binlerce öğrenci için yol gösterici olacak hem de bu sayede ÇAKÜ’nün uluslararası görünürlüğü artacaktır.

Bununla birlikte Erasmus+ KA103 kapsamında da; Almanya, Fransa, İspanya, İtalya, İrlanda, Portekiz, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Slovenya, Litvanya, Polonya, Romanya, Yunanistan, Bulgaristan, Letonya, Macaristan ve Hırvatistan olmak üzere 17 ülkede 80 farklı üniversitede yüzlerce ulusal ve uluslararası öğrenci, akademik ve idari personel hareketliliğe katılmaktadır.

Konuyla ilgili olarak Rektör Prof. Dr. Hasan Ayrancı, “Geçen yıl Türkiye beşincisi olduğumuzda bir dahaki yıl hedefimiz ilk üç demiştik. Bu yıl Türkiye ikincisi olarak hedefimizin üzerine çıkmaktan ekip olarak büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Her türlü zor şartlar altında kısıtlı personel ve imkânlarla bu sonucu elde etmek olağanüstü heyecan veriyor. Artık Dünya Üniversiteleri arasındaki sıralamamızın radikal şekilde nasıl yükseleceğini de hep birlikte izleyeceğiz.” dedi.

Yayınlanma Tarihi: 11 Ağustos 2020 Salı